Pecia, telemeaua şi pastrama revin la Muzeul ASTRA


de Adrian POPESCU – 22 martie 2012 – Ziarul Tribuna

 

În zilele de 24-25 martie 2012, între orele 10-17, va avea loc prima ediţie a Târgului de produse tra­diţionale şi ecologice din anul 2012. Târgul de bucate tradiţionale reprezintă un pol de atracţie pentru toţi cei care sunt în căutarea produselor româneşti au­ten­tice, a bucatelor rea­lizate după reţete tradi­ţionale, cu ingrediente sănătoase. Selecţia reali­zată de organizatori re­prezintă, ca de fiecare dată, o garanţie a autenticităţii produselor puse în vân­zare. Târgul îşi propune să pro­moveze fermierii şi pro­ducătorii de specialităţi tradiţionale de calitate, să prezinte produse tra­di­ţionale atestate de Minis­terul Agriculturii şi Dez­voltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii, ocazia re­trăirii atmosferei din vechiul sat românesc, în care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de întâlnire, de discuţii, dar şi de petrecere, de gustare a unor mân­căruri delicioase preparate la ceaun sau pe grătar. La această primă ediţie de primăvară şi-au anunţat participarea 14 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale, precum şi preparate tradiţionale de post: pâine de casă, dulceţuri, gemuri, sirop, zacuscă, turtă dulce. Toate produsele sunt realizate în cantităţi mici, de producători locali, respectându-se tehnicile de preparare tradiţionale. Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu..

 

Scroll to top