Târg de Produse Tradiţionale şi Ecologice, la Sala Transilvania


 

de Adrian POPESCU – 30 decembrie 2011 – Ziarul Tribuna

O nouă ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale şi Ecologice se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 decembrie 2011, între orele 9-18, la Sala Transilvania Sibiu. Bucuria sărbătorilor de iarnă va fi împlinită de tradiţia culinară românească, iar papilele gustative vor fi răsfăţate de preparatele alimentare tra­diţionale româneşti. În cadrul târgului, pensiunile din Mărginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Cisnădie şi Mediaş îşi vor promova ser­viciile, inclusiv oferta culinară, realizându-se şi o legătură client-furnizor între pensiuni şi producătorii de produse tradiţionale şi ecologice. Prin acest gen de evenimente suntem invitaţi să ne sus­ţinem producătorii în faţa avalanşei de produse frumos ambalate şi larg comer­cializate, însă din păcate puţin sănătoase. Scopul organizării acestui târg este promovarea fermierilor şi a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate, cât şi prezentarea produselor tradiţionale ates­tate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului şi Com­plexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Con­siliului Judeţean Sibiu.

 

Târguri de produse tradiţionale şi colinde, în decembrie, la Sibiu

 

24 noiembrie 2011 – Rondul de Sibiu

Un târg de produse tradiţionale şi ecologice şi un altul de produse tradiţionale şi ecologice şi colinde vor fi organizate la Sibiu, la Sala Transilvania, în perioada premergătoare Crăciunului, potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Sibiu, Gheorghe Budrală (foto).

 

 

 

 

Târgul de produse tradiţionale şi ecologice va avea loc în perioada 3-4 decembrie. Vor fi prezenţi reprezentanţi de la peste 25 de pensiuni din Mărginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Cisnădie şi Mediaş. Târgul va fi deschis între orele 9 şi 18.

Cel de al doilea târg de produse tradiţionale şi ecologice şi colinde de Crăciun va avea loc în perioada 21-23 decembrie, între orele 9 şi 18. În ziua de 21 decembrie vor fi prezentate concerte de ansambluri din zona Agnitei şi Pormbacu, judeţul Sibiu, în 22 decembrie, din zona Mediaşului şi în 23 decembrie din Mărginimea Sibiului. 

 

Două târguri de produse tradiţionale, la Sala Transilvania


de Ioan VIDRIGHIN – 24.11.2011 – Ziarul Tribuna

Primul are loc în zilele de 3 şi 4 decembrie, iar al doilea în zilele de 21, 22 şi 23 decembrie * În premieră, pe lângă membrii Asociaţiei Judeţene a Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice "Mărginimea Sibiului" vor fi prezente cu standuri speciale şi 25 de pensiuni agroturistice

Ieri, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Sibiu a avut loc o conferinţă de presă organizată de Gheorghe Budrală, director executiv al DAJ Sibiu, prşedintele Asociaţiei Jude­ţene a Producătorilor de Pro­duse Tradiţionale şi Ecologice "Mărginimea Sibiului", Valeriu Ion Olaru, directorul Com­plexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi Simina Ma­nea, din partea Asociaţiei de Turism Sibiu. Tema conferinţei a fost legată de organizarea, în premieră la Sala Transilvania din Sibiu, în zilele de 3 şi 4 decembrie, respectiv în zilele de 21, 22 şi 23 decembrie a două târguri de produse tradiţionale.
La târgul din 3-4 decem­brie sunt invitate să participe şi 25 de pensiuni agroturistice din Răşinari, Gura Râului, Sălişte şi Sibiel.
"Vrem să introducem în toate pensiunile turistice din judeţ produsele noastre tradiţionale, conservând şi promovând astfel identitatea noastră alimentară tradiţio­nală" - a spus Gheorghe Budrală. În context, el a pre­cizat că în judeţ sunt înre­gistraţi 86 de producători care au obţinut atestat pentru produse tradiţionale. În total, sunt certificate 513 produse tradiţionale, din care 184 pro­duse din lapte, 176 produse din carne, 135 produse de panificaţie, 13 sortimente de prăjituri săseşti, 9 de băuturi, 4 de miere şi două de zacuscă.
Cele 15 ediţii ale Târgului de produse tradiţionale şi ecologice organizate până acum s-au bucurat de apre­cierile unanime ale celor peste 30.000 de participanţi.
În cadrul celui de-al doilea târg, programat în perioada 21-23 decembrie, la Sala Transilvania, vor fi prezente mai multe grupuri de colin­dători din zonele Mediaş, Sibiu, Agnita şi Mărginimea Sibiului, care vor da consis­tenţă spirituală şi tradiţională acestei manifestări menite să impună sibienilor produse naturale, de calitate, cu gust ca la mama acasă.
Demn de remarcat este faptul că membrii Asociaţiei Judeţene a Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Eco­lo­gice "Mărginimea Sibiului" au început deja procedura întocmirii Caietelor de sarcini în vederea dobândirii Denu­mirii de Origine Protejată (DOP) pentru produsele: "brânză telemea din Mărgi­nimea Sibiului", "lapte gros din Mărginimea Sibiului", "sloi de Mărginimea Sibiului", precum şi a Indicaţiei Geo­gra­fice Protejate (IGP) pentru produsul tradiţional "brânză telemea de Sibiu".

 

Scroll to top